Servicii de reabilitare pentru persoanele cu vedere slabă

Echipa Centrului LOW VISION este instruită în oferirea serviciile de reabilitare pentru persoane cu vedere slabă, avînd o abordare individuală pentru fiecare pacient. Prin această abordare individuală, suntem capabili să oferim noi posibilități pacienților noștri prin examene oculare specializate, prescrierea dispozitivelor de corecție optică și ajutor vizual și opțiuni de tratament.

Obiectivul este de a ajuta persoanele cu vedere slabă să se integreze în viaţa socială, reducănd gradul de dependenţă de ceilalţi membrii ai societăţii.de a crea soluții pentru a îmbunătăți capacitatea de a finaliza activitățile zilnice, care mulți dintre pacienții noștri au presupus că nu vor mai putea face niciodată.

 Examenul unei personae cu vedere slabă este diferit de celelalte examene oculare si  durează 1-1.5 ore(uneori chiar și mai mult).

 Examenul constă din următoarele: anamneza, istoricul bolii, dificultățile, acuitate vizuală pentru distanță (pentru aprecierea gradului de severitate a vederii slabe), acuitate vizuală (pentru a evalua capacitatea de citire la aproape), test de sensibilitate la contrast (pentru a evalua funcția fotoreceptorilor), test de sensibilitate la culori (pentru a evalua funcția nervului optic), vederea binoculară, retinoscopia, corecția optică (distanță și aproape), testul Amsler (pentru localizarea metamorfopsiilor, scotoamelor în câmpul visual), teste pentru apreciarea magnificației, tonometrie intraoculară, biomicroscopia, oftalmoscopia (în midriază), gonioscopia.

Centrul oferă și servicii medicale de înaltă performanţă, cum sunt tomografia în coerenţă optică pentru diagnosticul patologiilor oculare.

Prescrierea și instruirea de folosire a dispozitivelor de corecție optică și ajutor vizual pentru persoane cu vedere slabă.